kinderboeken en gedachten in Schoondorp

Korky Paul

Korky Paul is als illustrator meester in de details. Zijn prentenboeken onthullen telkens nieuwe betekenissen, nieuwe beelden. Korky Paul heeft een eigen website (waar een deel van de illustraties die hier staan, vanaf zijn gehaald).

Hennie de Heks (tekst: Valery Thomas)

Hennie de Heks woont in een pikzwart huis en heeft een pikzwarte kat. En daardoor begint de ellende. Als ze weer eens over Helmer struikelt, tovert ze hem groen. Dan ziet ze hem niet in het groene gras, en zo tovert ze alles steeds kleuriger... Van deze titel is ook een cd-rom verschenen - leuk, vooral voor de leeftijd van 3-4 jaar, is onze ervaring. Alleen voor het toveren in de keuken moet je iets ouder zijn.

Hennie in de winter (tekst: Valery Thomas)

Korkywinter1

Buiten is het ijzingwekkend koud. In de tuin van Hennie de Heks is het zomer. Dat trekt publiek, te veel publiek.

Sanji en de Bakker (tekst: Robin Tzannes)

Korkysanji1

Iedere ochtend wordt Sanji wakker met de heerlijke geuren van de bakkerij onder hem. Dat gaat zomaar niet, vindt de bakker. De rechter komt eraan te pas...

Pecheend (tekst: Jonathon Long)

Korkyduck5

Alle eenden trekken naar het zuiden. Alleen met Pecheend wil het maar niet lukken. Hij vraagt iedereen de weg, maar eindigt uiteindelijk niet waar hij naartoe op weg was. Ontzettend leuk boek op rijm.

De kat die een vlo had (tekst: Jonathan Long)

Korkycat1

Je zal als kat maar last hebben van een vlo die, wat je ook probeert - en dat is heel veel - niet van je af gaat. Totdat je een leeuw tegenkomt... Geweldige tekeningen met tekst op rijm.

De verborgen schat van Kapitein Sladrop (tekst: Peter Carter)

Kapitein Sladrop is een hele stoere piraat, die ergens een schat begraven heeft - zegt hij... Veel illustraties van weinig tekst.

Victor Vies tot niet Tevreten (tekst: Jean Willis)

Victor Vies tot Niet Tevreten houdt alleen van verschrikkelijk eten. Totdat hij zoiets vies maakt, dat hij een puddingmonster creeƫrt. Heerlijk smerige recepten en tekeningen.

De geheime drankjes van Professor Puffendorf (tekst: Robin Tzannes)

KorkyPaul

Professor Puffendorf heeft de meest fantastische drankjes in de koelkast - ze moeten alleen nog getest worden. Als de professor weg is, grijpt de assistent zijn kans. De cavia is de dupe. Of niet...

De hond die zijn bot kwijt was (tekst: ?)

Als je je bot begraven hebt en weer wilt opgraven, kan er van alles uit de grond tevoorschijn komen.